Kako iskoristiti popularne praznike u restoranima?

Saznajte kako iskoristiti prodajni potencijal popularnih praznika i događaja. Pročitajte naš članak i saznajte kako vam kodovi popusta ili SMS poruke mogu pomoći da privučete nove i postojeće kupce te dodatno povećate profit.

Marketing u stvarnom vremenu za restorane – što je to

Gotovo svi ga koriste u svom restoranu, ali ne svi znaju njegovo ime. To je vrsta marketinga koja ima učinak povećanja prometa na određeni dan ili izgradnje trajnih odnosa s kupcima.

Marketing u stvarnom vremenu (RTM), kako se naziva, marketinška je strategija koja se sastoji od referiranja na trenutne događaje u objavljenom sadržaju i oglašavanju. Saznajte kako iskoristiti potencijal posebnih prilika koristeći popularne praznike kao primjer.

Marketing u stvarnom vremenu za restorane – prednosti

Marketing u stvarnom vremenu ima mnoge prednosti koje pomažu u promociji restorana. Među najvažnijim su:

  • Pravovremenost: marketing u stvarnom vremenu omogućuje nam odgovor na trenutne događaje, trendove i interese kupaca u stvarnom vremenu. To nam omogućuje prilagodbu marketinških poruka trenutnim potrebama i preferencijama, čime postaju učinkovitije.
  • Povećanje angažmana: Aktivnosti marketinga u stvarnom vremenu, posebno na društvenim medijima, mogu rezultirati većim angažmanom kupaca. Interakcija u stvarnom vremenu čini brend pristupačnijim i privlačnijim.
  • Personalizacija: Marketing u stvarnom vremenu omogućuje personalizaciju komunikacije s kupcima na temelju njihovog ponašanja, preferencija ili lokacije. To omogućuje dostavu učinkovitijih poruka, što povećava šanse za prodaju.
  • Stvaranje autentičnosti: Marketing u stvarnom vremenu omogućuje tvrtkama izgradnju autentičnih odnosa s kupcima putem spontanih i prirodnih poruka. Aktivnosti temeljene na stvarnim događajima i interakcijama čine brend autentičnijim i pouzdanijim.
  • Uspjeh u prodaji: marketing u stvarnom vremenu može biti učinkovit uz relativno niske troškove jer koristi postojeće trendove, događaje i interese, umjesto ulaganja u dugoročne oglašivačke kampanje. Osim toga, brzo reagiranje na trenutne događaje može proizvesti brže i bolje rezultate od tradicionalnih kampanja.

Pogledajte naš brzi vodič o tome kako planirati nadolazeće posebne dane za kupce u Restaurant panelu.

Kako koristiti marketing u stvarnom vremenu u Restaurant panelu?

Imamo neke korisne opcije za vas za korištenje u marketinškim aktivnostima vašeg restorana. To uključuje SMS kampanju, promocije s kodovima popusta i posebne jelovnike s pizzama na pola cijene.

SMS kampanja

SMS kampanja marketinški je alat koji vam omogućuje direktnu komunikaciju s vašim kupcima. Informacije o promociji ili posebnom događaju dostavljaju se izravno na njihove telefone. To čini poruke lako dostupnima i može učinkovito dosegnuti kupce.

Prednosti: povećanje angažmana kupaca, poboljšanje odnosa s kupcima i povećanje prodaje.

Kako ga uključiti:

Korak 1: Pošaljite zahtjev za SMS kampanju nama. Jednostavno pošaljite svoj zahtjev na marketing@restaumatic.com.

Korak 2: Zatim ćemo integrirati vašu web stranicu s sustavom za slanje SMS poruka (to traje 1 radni dan). Omogućit će vam pisanje i slanje personaliziranih poruka.

Trošak pokretanja SMS modula iznosi 30 EUR  neto i jednokratno.

Trošak jedne SMS poruke iznosi 0,04 EUR

Korak 3: Pripremite SMS i pošaljite ga.

Promocije i kodovi popusta

Promocije i kodovi popusta mogu se koristiti u Restaurant panelu na dva načina – kao informacije prikazane na web mjestu i/ili u prozoru za narudžbe. To su popularni oblici podrške prodaji kako bi se potaknuli kupci na kupnju. U Restaurant panelu možete odlučiti o njihovom sadržaju i trajanju, tako da imate potpunu kontrolu nad njihovom objavom.

Prednosti: povećanje prodaje, isticanje u odnosu na konkurenciju i izgradnja lojalnosti s kupcima.

Kako ih omogućiti

Koristite donje upute:

Korak 1: Idite na Restaurant panel i kliknite na “Restorani” u gornjem izborniku.

Korak 2: Zatim, u bočnom izborniku s lijeve strane zaslona, odaberite “Optimizacija prodaje” i odaberite “Promocije”.

Korak 3: Zatim kliknite na oznaku kvačice (+) i dodajte promociju.

Korak 4: Ispunite okvir “Odaberi vrstu promocije” – “Traži kupon” i i učitajte sliku.

Korak 5: Zatim nastavite postaviti uvjete i odredbe promocije – za kodove popusta u opciji “Osnovni uvjet” i označite opciju “Nijedan”, ako želite da upotreba koda zahtijeva marketinški pristanak, tada morate označiti ovu opciju (! u grafici).

Pod opcijom “Nagradu” odaberite kojim popustom želite da se primijeni prilikom korištenja koda: iznos ili postotak, a zatim unesite koji postotak popusta ili iznos popusta.

Kada ste postavili uvjete promocije i nagradu, idite na opciju “Valjanost perioda”, gdje postavljate datum početka i završetka našeg koda. Ovdje također možete odabrati želite li da promocija bude dostupna tijekom cijelog dana ili samo u određenim vremenima i gdje želite da bude vidljiva.

⚠️ VAŽNO: Kliknite Spremi

Korak 6: Nakon što ste dodali svoju promociju, prebacite se u glavnom panelu s “Općeg” na “Zahtijeva kupon”, ispod vaše promocije bit će opcija “Generiraj kupon” – kliknite na nju.

Korak 7: Pojavit će se panel za dodavanje kupona, označite “Ručno unesite kod kupona” i popunite polja prikazana na slici ispod. Kliknite “Spremi” za kraj.

Poseban jelovnik – polovice pizza

U Restauratorskom panelu također možete koristiti opciju razdvajanja jela kako biste pripremili poseban jelovnik za Dan pizze ili Valentinovo. To ćemo demonstrirati primjerom pizze. Možete dodati pola pizze na jelovnik kao zaseban stavak.

Moguće je dodati takvu opciju uz svaku ponuđenu pizzu na jelovniku.

S pravilnim postavkama, možete omogućiti kupcu da sami sastavi svaku polovicu. To je dodatni diferencijator za pizzeriju, jer većina konkurenata obično ne nudi takvu opciju.

Prednosti: povećava privlačnost ponude, potiče kupce da isprobaju nove okuse, privlači kupce, ističe se u odnosu na konkurenciju.

Kako to omogućiti:

Korak 1: Idite na odjeljak “Restorani” u gornjem panelu, zatim odaberite stavku “Jelovnik” u odjeljku “Baza proizvoda”.

Korak 2: Kliknite na oznaku kvačice (+), pojavit će se okvir na samom dnu. Upišite “Pola i pola” u njega i kliknite “Kreiraj konfigurator: pola i pola”.

Korak 3: Nakon što dodate “Kreiraj konfigurator: Pola i pola”, kliknite gumb “Uredi” (na lijevoj strani s ikonom olovke). Kada se pojavi skočni prozor s nekoliko opcija, pod ‘Početni odabir’ kliknite ‘Razdijeli’ i odaberite koja jela će se prikazati kao zadani odabir. Na taj će način kupac moći sastaviti i naručiti pizzu na pola.

Također možete stvoriti razdjeljivanje za određeno jelo. Da biste to učinili, trebate kliknuti na gumb “Uredi” pokraj stavke jelovnika u pitanju, zatim proširiti opcije “Napredne postavke”. Tamo ćete pronaći odjeljak “Djeljivost jela”. Jednostavno odaberite opciju “Djeljivo” i gotovi ste. Pizza za polovice je unesena.

Sažetak

Marketing u stvarnom vremenu u restoranu je strategija brzog reagiranja na trenutne događaje, trendove i potrebe kupaca kako bi se promovirao restoran, izgradio odnose s kupcima i povećala prodaja. U okviru ove strategije, restoran može koristiti različite komunikacijske kanale poput društvenih medija, SMS poruka, kodova popusta i posebnih jelovnika. Sve kako bi dostavili personalizirane i pravovremene poruke svojim kupcima.

Potičemo vas da isprobate naše marketinške rješenja i mjerite njihove učinke. Ako imate dodatnih pitanja o aktiviranju naših modula, kontaktirajte Korisničku podršku.

📞 Telefon: 385 953-443-291
✉️ E-mail: croatia@restaumatic.com