Logo restorana: kako bi trebao izgledati u gastronomiji?

Logo je jedan od najprepoznatljivijih elemenata ugostiteljskog objekta. Služi kao njegova vizitka, utječući na dojam gostiju o restoranu. Također, predstavlja prepoznatljiv simbol koji doprinosi prepoznatljivosti, često igrajući ključnu ulogu u uspjehu restorana u industriji. Kako stvoriti logo? Što bi trebalo uključivati? Saznajte u članku!

Idea za logo restorana

Ključna načela za stvaranje loga restorana a

Logo je ključan element marketinške strategije brenda. Može utjecati na mišljenje potrošača prije nego što posjete restoran, potičući ih da ga odaberu ili, suprotno, odbijajući ih. Stoga je stvaranje ili odabir vizualnog simbola za vašu gastronomsku djelatnost od velike važnosti.

Logo bi trebao odražavati karakter, misiju, vrijednosti i specifičnosti ugostiteljskog objekta. Trebao bi se uskladiti s nazivom restorana, moguće služeći kao vizualna prezentacija (npr. kroz grafiku). Često je naziv objekta glavni fokus loga.

Važno je da logo priča priču povezanu s restoranom ili značajnu za njega, definirajući njegov identitet. Na primjer, logo restorana s morskim plodovima trebao bi uključivati motive mora ili ribolova. Ako otvarate pizzeriju, razmislite o uključivanju slike pizze i boja koje podsjećaju na talijansku zastavu. Za meksički restoran s ljutom hranom, motivi poput Santa Muerte mogli bi biti prikladni. Iznad svega, logo bi trebao biti jasan, estetski i lako razumljiv.

Održavajte karakter objekta 

Logo bi trebao odražavati karakter i stil restorana te biti primjeren vrsti poslovanja. Može se odnositi na ime vlasnika, karakterističnu značajku objekta ili element koji ga razlikuje od konkurencije. Takve prepoznatljive značajke olakšavaju kupcima pamćenje i prepoznavanje vašeg restorana.

Elegantni objekti, poput onih koji posluju pod konceptom slow food, trebali bi imati logo koji je u skladu s njihovom misijom i vrijednostima. S druge strane, kebab shop mogao bi imati koristi od loga s prikazom svog glavnog jela, kebaba. Ako je glavna značajka objekta brza dostava, logo bi mogao uključivati elemente povezane s brzinom i dostavom.

Boje su važne

Boje su ključan element u dizajniranju loga za gastronomsku industriju (i šire). Mogu utjecati na raspoloženje i izazvati razne emocije, što ih čini izuzetno važnima.

Bilo da vodite elegantan restoran, kafić, bar ili pizzeriju, preporučuje se odabir prirodnih boja koje evociraju svježu i prirodnu hranu. Logo restorana trebao bi poticati apetit gostiju i pozivati ih na objed. Kada kombinirate više boja u logu, pobrinite se da se dobro harmoniziraju i da budu ugodne oku potrošača.

Odaberite pravi oblik

Originalni oblici loga restorana i njegovih elemenata mogu ga učiniti prepoznatljivim među konkurencijom, povećavajući šanse da bude prepoznat i zapamćen od strane kupaca. Međutim, važno je umjereno eksperimentirati s oblicima kako bi se izbjeglo pretjerivanje. Klasični, univerzalni i bezvremenski oblici, poput krugova, često su dobar izbor.

Idite se na pozitivne asocijacije

Ciljajte na pozitivne asocijacije. Gosti preferiraju posjećivati restorane koji izazivaju pozitivne osjećaje. Osim povoljne atmosfere u objektu, okus jela također je ključan. Stoga bi logo trebao predstavljati pregled ukusnog menija. Kontroverzne ideje za logo se ne preporučuju jer bi mogle dovesti do negativnih asocijacija kod kupaca.

Wlasnik restorana osmisljava logo

Logo restorana – sažetak

Dobro dizajniran logo može povećati interes za ugostiteljski objekt. Pomaže u izgradnji i jačanju tržišne pozicije restorana te povećanju svijesti o njemu među kupcima. To je jedan od najvažnijih elemenata vizualnog identiteta gastronomske djelatnosti. Zapamtite da logo treba privući pažnju kupaca i biti zapamćen. Stoga vrijedi pažljivo razmotriti njegov dizajn.

Pogledajte web stranice koje smo pripremili za naše klijente: https://www.restaumatic.com/hr/websites/