Halloween îi face pe oameni să fie mai dispuși să iasă din case pentru a se bucura de ultimele zile de toamnă. Unii se pregătesc de luni de zile pentru Halloween. Există o atmosferă de sărbătoare și haos în același timp – oamenii își pun costume înfricoșătoare sau amuzante.
Restaurantele pot profita de aceasta ocazie și pot oferi promoții, iar copii își vor îndemna părinții cu entuziasm să cumpere preparate ”spooky” din meniu.
Halloween-ul este ocazia perfectă pentru a surprinde clienții obișnuiți cu decorațiuni și oferte speciale dar și pentru a atrage clienți noi care caută experiențe ”înfricoșătoare”. Chiar dacă încă trăim cu provocările pandemiei, restaurantele pot profita de această sărbătoare. Polonezii sunt cu siguranță pregătiți să sărbătorească după o pauza lung de 2 ani.
Acum este momentul tău să profiți de planul de marketing pentru Halloween. Avem 7 idei pentru tine care te vor ajuta să faci acest lucru.
Cuprins
Cum se creează un plan de marketing pentru Halloween?
Cele mai bune promoții de marketing nu sunt forțate sau ascunse – cele mai reușite promoții se bazează pe indicatorii cheie de performanță (KPI) ai restaurantului. După ce faci un bilanț al performanțelor restaurantului, poți decide cea mai bună strategie de marketing pentru promoția de Halloween.
O idee bună atunci când creezi un plan de marketing este să te uiți în jur – ce fac alte restaurante din zonă? Construiește o promoție care să minimizeze concurența sau să atragă un grup diferit de clienți. Bineînțeles, nu lăsa ca o petrecere de Halloween de la un alt restaurant să te împiedice să organizezi și tu unul la restaurant. Cu toate acestea, ia în considerare posibilitatea de a o planifica pentru o altă seară, dacă crezi că aveți aceeași clientelă.
Temă înfricoșătoare
Halloween își are originea în America, unde este inspirat de tradiții culturale, filme și povești. De la vampiri la familia Adams, fiecare temă oferă o serie de opțiuni de interpretare în restaurant. Extraopțiunile joacă un rol cheie aici. Tot ce trebuie să faci este să așezi câțiva dovleci într-un colț, să adaugi lumânări și să atârni o pânză de păianjen.
Gândește-te la clienții tăi fideli atunci când decizi ce fel de decorațiuni să folosești – ce temă va atrage clienții cel mai mult? Dacă restaurantul tău este un loc pentru familii cu copii, poți evita decorațiunile prea înfricoșătoare care ar putea speria copii.
Meniuri sezoniere
Meniul este cel mai important aspect a strategiei de promovare – folosește abundența recoltei de toamnă ca o sursă de inspirație pentru preparate cum ar fi pentru aperitive, feluri principale și deserturi. De asemenea poți folosi teme mai ”spooky” pentru meniul tău cum ar fi gândaci creați din jeleu, băuturi roșii care să adauge un aer mai înfricoșător preparatelor. Există o mulțime de idei pentru această temă, folosește-ți imaginația!
Pentru meniul limitat, poți schimba numele preparatelor în nume mai înfricoșătoare, ciudate, mai interesante. Cu siguranță vor stârni interesul clienților. De exemplu sticksurile de brânză pot fi redenumite în ”gheare de vrăjitoare”. Iar pentru băuturi, poate ar fi o idee bună să investești în gheața carbonică pentru această ocazie, nu crezi? Sau poți folosi pentru shot-uri siringi sau tuburi în loc de pahare. Dacă meniul este suficient de interesant, vei fi promovat de către clienți în pozele făcute de ei postate pe Facebook sau Instagram.
!Nu uita că unele decorațiuni cum ar fi gheața carbonică utilizată pentru a crea efecte de fum, trebuiesc manipulate cu atenție. Nu folosi gheața carbonică în spații mici care nu sunt bine ventilate.
Personal bântuit
Încurajează-ți personalul să poarte costume sau machiaje de Halloween. Poți crea un concurs pentru ei, persoana cu costumul cel mai înfricoșător sau interesant va primi un bonus sau o zi liberă plătită. Astfel își vor da interesul mai mult, iar orice client care va vizita restaurantul va fi cu siguranță surprins de efortul depus.
Coduri promoționale
Încearcă să creezi și coduri promoționale de Halloween. Folosind RePOS, vei putea face acest lucru rapid. Configurează din panoul de control o promoție care să aibe un cod de reducere sau crează un meniu nou unde sa adaugi preparate cu prețuri deja reduse. Și cel mai important lucru, nu uita să distribui această informație pe rețelele de socializare și în restaurant.
Nu uita de copii
În timp ce majoritatea promoțiilor se adresează adulților, poți crea ceva distractiv și memorabil în care să-i implici și pe cei mici. De exemplu sculptatul dovleacului – dacă publicul țintă sunt familiile cu copii, aminteșteți că tocmai copii sunt cei care vor fi cei mai fascinați de decorațiuni, activități și preparatele care au nume mai ciudat și vor convinge părinții să se întoarcă la restaurant.
Concurs pe social media
Un concurs pe rețelele de socializare care să ofere premii pentru cele mai bune fotografii cu costume sau cele mai bune decorațiuni este o modalitate ieftină de a promova restaurantul de Halloween. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă ai investit timp și bani pentru a aduna urmăritori pe Instagram sau Facebook.
Astfel concursul va genera mult interes în jurul restaurantului asta pentru că oamenilor le place să comenteze și să se laude cu costumele sau decorațiunile lor de Halloween. Astfel, cu siguranță va crește reach-ul organic pe rețelele de sociale fără a plăti pentru postări sponsorizate care sunt și costisitoare.
Concurs de sculptat dovleac
Un concurs de sculptat dovleacul este o modalitate distractivă și nu foarte costisitoare de a atrage familiile la restaurant pentru o după-amiază – pui la dispoziție dovleci și niște kit-uri de sculptură, poți invita și artiști locali care să participe și să creeze o atmosferă plăcută. Iar la final câștigătorii pot fi premiați cu ceva delicios preparat de restaurant.
Pentru ca evenimentul să fie profitabil pentru tine și restaurantul tău, poți cere o taxa de intrare celor care doresc să participe, cât să acopere costurile materialelor și a eventualelor premii.
Rezumat
După trecerea Halloween-ului, e timpul să măsurăm câștigurile și pierderile. În primul rând ne vom uita la cifre. Câte vânzări suplimentare a adus promoția în comparație cu anii trecuți sau comparativ cu luna precedentă. Dacă vânzările au crescut, acesta este un semn bun că promoția a funcționat.
Cere feedback din partea personalului și a clienților cu privire la promoție – poți organiza un sondaj de opinie online sau poți cere personalului sau clienților idei și sugestii. Personalul își poate exprima părerea asupra modului în care promoțiile au afectat job-ul lor, iar clienții pot să-ți confirme dacă promoțiile au fost avantajoase pentru ei sau nu.
Este important să analizezi rezultatul promoțiilor astfel încât să poți repeta ce a funcționat și să înlocuiești ceea ce nu a fost profitabil pentru restaurant. Fiecare promoție ar trebui să ajute în creșterea vânzărilor.
Creează ceva distractiv în această perioadă ”spooky” și crește veniturile pentru restaurantul tău cu ajutorul promoțiilor de Halloween!