Cum să reduci costurile în catering? 5 modalități de a economisi bani

Cum să reduci costurile în catering? 5 modalități de a economisi bani

În lumea dinamică a serviciilor de catering, găsirea unor modalități eficiente de reducere a costurilor este esențială pentru a rămâne competitiv. Acest articol prezintă cinci strategii eficiente de reducere a costurilor care pot îmbunătăți semnificativ bilanțul financiar al oricărui restaurant. Află care sunt soluțiile care te pot ajuta să îți echilibrezi bugetul fără a compromite calitatea serviciilor pe care le oferi.

De ce să economisești bani atunci când ai un restaurant?

Conducerea unei afaceri de catering este o analiză economică constantă: estimarea veniturilor, căutarea de economii în declarația de cheltuieli, căutarea unor forme de optimizare. Fără îndoială, administrarea unui restaurant sau a unui bistro de cartier implică costuri de funcționare. Provocarea este reprezentată uneori de costurile administrative considerabile sau de costurile legate de achiziționarea de materii prime. De aici, importanța optimizării costurilor – o politică de economisire rezonabilă, datorită căreia este posibil, chiar și cu venituri relativ mai mici, să se mențină profitabilitatea afacerii. Cum?

Becuri adecvate

Iluminatul este un element care afectează nu numai funcționarea unui restaurant sau a unei bucătării, ci și designul interior și atmosfera localului. Prin urmare, în practică, trebuie să țineți cont de faptul că becurile vor fi în funcțiune pe tot parcursul orelor de deschidere. Deși, la suprafață, acest lucru poate părea o problemă minoră, lunar nu este așa. Becurile cu consum redus de energie în locul, de exemplu, al unui model învechit pot oferi economii considerabile. Nu este prea mult? Dacă o privești din perspectiva, de exemplu, a câtorva zeci de bucăți, diferența devine semnificativă.

becuri de economisire a energiei în restaurante

Flori în ghiveci în loc de flori tăiate

Acesta este un alt element al designului interior – un factor la fel de important ca și faptul că un restaurant este perceput ca fiind atractiv sau nu. Având în vedere creșterea semnificativă a prețului florilor, merită să căutăm alternative. Acestea nu trebuie să fie neapărat echivalentul lor nenatural, desigur. Cu toate acestea, poate fi luată în considerare o altă opțiune – va fi mult mai economic să cumpărăm flori permanente care vor decora interiorul nu pentru câteva zile, ci, de exemplu, pentru câteva luni.

flori în ghiveci într-un restaurant

Muzica – folosiți surse gratuite

O mare sursă de dilemă este cum să economisești cheltuielile asociate cu difuzarea de muzică în incintă. Sunt numeroase servicii care oferă o gamă largă de servicii muzicale. Merită să luăm aminte, totuși, că nu trebuie să ajungem la hiturile cunoscute. O opțiune bună este să folosim rezerve de melodii gratuite care pot fi adaptate, de exemplu, la atmosfera localului sau la tipul de mâncare servită.

Politica privind reducerea deșeurilor

Este timpul să trecem de la teorie la practică – gestionarea corectă a resurselor va permite să plătim mai puțin pentru produsele de preparare a mâncărurilor. Este suficient, de exemplu, să se analizeze cu precizie cât de mult este necesar pentru a pregăti o anumită masă și să se determine costul produselor alimentare necesare pentru a prepara felul de mâncare. De asemenea, merită să se țină cont de momentul în care este cel mai probabil ca clienții să aleagă anumite produse și dacă există o anumită caracteristică sezonieră. Acest lucru va face ca politica de achiziții să fie mai eficientă, ceea ce va duce la economii notabile pe termen lung.

Oferă opțiuni de livrare

O politică înțeleaptă de reducere a costurilor înseamnă nu numai reducerea cheltuielilor, ci și căutarea de noi forme de venituri. Una dintre acestea poate fi livrarea de mese la beneficiar. Aceștia sunt dispuși să plătească pentru ca mesele să fie livrate la locația lor – calculul corect va face ca acest lucru să nu fie o problemă financiară, dar poate crește numărul de comenzi. În acest scop, merită, de asemenea, să te gândești cu atenție ce mașină alegi pentru livrare.

Având în vedere costurile fixe de funcționare a unei afaceri, orice vânzare suplimentară – inclusiv în afara spațiilor comerciale – va fi profitabilă. Pentru a dezvolta eficient vânzările online, merită să apelați la soluțiile dovedite de la Restaumatic. Ca parte a cooperării, puteți conta pe accesul la instrumente de marketing automatizate, cum ar fi programul de fidelizare sau un generator de cupoane promoționale, sau poți beneficia de un website profesional cu un sistem de comenzi online.

Cum să reduci costurile în catering – un rezumat

Se pare că gestionarea unei afaceri de catering poate fi costisitoare din cauza unui număr de factori, cum ar fi costul de achiziționare a echipamentelor de bucătărie, costul închirierii spațiilor, costul angajării personalului și costul de achiziționare și depozitare a alimentelor.

Nu există nicio îndoială că cel mai important cost în afacerea de catering este mâncarea în sine. Dimensiunea cheltuielilor în acest caz variază în funcție de sezon sau de tipul de restaurant – de exemplu, dacă acesta este original sau folosește mai degrabă produse mai ieftine. În plus, proprietarii de restaurante trebuie să ia în considerare și costurile de întreținere a alimentelor și a produselor de curățenie, care pot necesita depozite mari și echipamente speciale.

Un alt cost este cel imobiliar – de exemplu, închirierea unui spațiu pentru un restaurant. Nu este vorba doar de chirie, ci și de întreținerea spațiilor, de exemplu, asigurarea căldurii sau a utilităților. Costurile cu personalul sunt, de asemenea, în creștere. Prin urmare, gestionarea unei afaceri de catering poate fi costisitoare. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că specificul afacerii în cauză, precum și amploarea și domeniul de activitate joacă un rol major. Prin urmare, este important să analizăm cu atenție structura costurilor în catering și să ne optimizăm profitul obținut din afacerea de restaurant.