Online menu – ako by malo vyzerať elektronické menu v reštaurácii?

Trh so stravovacími službami je náročný – hostia reštaurácií chcú byť obslúžení efektívne, rýchlo a bezchybne. Ak máte v úmysle rozvíjať svoje podnikanie a upútať pozornosť potenciálnych zákazníkov, mali by ste spôsob fungovania reštaurácie prispôsobiť ich potrebám. Ako sa to dá urobiť? Jedným z riešení by mohlo byť zavedenie online menu. Čo to je a ako spustíte elektronický jedálny lístok dostupný pre vašich hostí?

Čo je to online menu v reštaurácii?

Elektronické online menu je moderná forma prezentácie kulinárskej ponuky reštaurácie. Takéto menu môžeme sprístupniť na miestach, ako sú napr:

Návrhy jedálneho lístka môžeme sprístupniť aj prostredníctvom QR kódu (dostupného na každom stole v reštaurácii). To umožňuje potenciálnym zákazníkom naskenovať kód pomocou telefónu a následne získať prístup k elektronickému menu reštaurácie.

Aké sú výhody digitálneho jedálneho lístka v reštaurácii?

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre elektronické reštauračné menu. Dáva nám možnosť upútať pozornosť väčšieho počtu hostí a budovať si pozitívny imidž v tomto odvetví. Tým to však nekončí.

Zvýšenie predaja

S online jedálnym lístkom získavame reálnu možnosť zvýšiť zisky z predaja v našej reštaurácii. Toto riešenie poskytuje zákazníkom jednoduchý prístup k rôznym informáciám o podávaných jedlách a nápojoch kdekoľvek a kedykoľvek (prostredníctvom internetu). Stačí niekoľko kliknutí na ich telefóne alebo tablete a môžu si objednať a dostať chutné jedlo. Jednoduché a rýchle objednávanie a ľahký prístup k ponuke reštaurácie povzbudzuje zákazníkov k rozhodnutiu o kúpe.

Okrem toho môže personál reštaurácie jednoducho aktualizovať jedálny lístok online a informovať tak zákazníkov o nových jedlách, akciách alebo zmenách cien. Online jedálny lístok je tiež účinným spôsobom, ako upozorniť na sezónne jedlá alebo špeciálne ponuky a znížiť náklady spojené s tlačou nových jedálnych lístkov v tradičnej podobe.

Úplné informácie o jedlách

Online jedálny lístok je vynikajúcou možnosťou, ako zdieľať viac údajov o jedlách ako v klasických jedálnych lístkoch v reštaurácii. Virtuálny jedálny lístok umožňuje uvádzať podrobné informácie o zložení, nutričných hodnotách alebo kalóriách. Zákazník tak má plnú kontrolu nad tým, čo si chce objednať, a uľahčuje mu to výber.

Dostupnosť 24 hodín denne, 7 dní v týždni

Nespornou výhodou elektronických jedálnych lístkov pre reštaurácie je nepretržitá dostupnosť ponuky. To znamená, že aj keď je náš podnik zatvorený, potenciálni hostia si môžu skontrolovať jeho ponuku a vopred si premyslieť výber jedál.

Analýza údajov

Elektronický jedálny lístok pre reštaurácie s online objednávkovým systémom nám umožňuje zhromažďovať informácie o preferenciách a výbere našich hostí. Ide o veľmi dôležitú a užitočnú funkciu. Umožňuje nám ľahšie prispôsobiť jedálny lístok reštaurácie potrebám potenciálnych a stálych zákazníkov, ako aj zlepšiť propagačné a cenové ponuky. Takéto činnosti prispievajú k zvyšovaniu ziskov z predaja a budovaniu dlhodobých vzťahov s hosťami.

Ako by mal vyzerať digitálny jedálny lístok reštaurácie?

Digitálne menu by malo byť predovšetkým prehľadné a ľahko čitateľné. Čím jednoduchšia je navigácia vo virtuálnom menu (napr. na webovej stránke alebo v mobilnej aplikácii), tým väčšia je šanca, že si potenciálni hostia budú častejšie objednávať.

Jedálny lístok by mal obsahovať prvky, ako napr:

  • názov podávaných jedál,
  • náhľadové fotografie – každé jedlo by malo byť ilustrované kvalitnou, lákavou a estetickou fotografiou, ktorá zákazníka povzbudí k objednávke,
  • ceny – každé jedlo by malo byť ocenené tak, aby si zákazníci boli plne vedomí nákladov na svoju objednávku,skład i informacje o alergenach,
  • informácie o zložení a alergénoch,
  • gramáž a obsah kalórií.

Nezabúdajte, že atraktívne a funkčné online menu ovplyvňuje kvalitu služieb zákazníkom, čím prispieva k zvýšeniu predaja.

Przykładowe menu online restauracji w widoku na stronie www, aplikacji mobilnej i na tablecie.

Zhrnutie

Ak chcete zvýšiť predaj jedál vo svojej reštaurácii, prilákať nových zákazníkov a vybudovať pozitívny imidž svojho podniku, určite by ste mali investovať do riešení, ako je elektronické menu.

Zaviesť online jedálny lístok v reštaurácii vám pomôžu špecialisti spoločnosti Restaumatic. Na vašu žiadosť predstavia ako funguje, ako ho používať a navrhnú aj ďalšie riešenia prispôsobené potrebám vašej prevádzky.

📞 Telefón: +421 948-635-412
✉️ E-mail: slovakia@restaumatic.com
🔗 Facebook: https://www.facebook.com/RestaumaticSlovakia

📞 Numer telefonu: +48 732-081-111
✉️ E-mail: contact@restaumatic.com
🔗 Facebook: https://www.facebook.com/Restaumatic